חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביטוח רכב

לשמחתנו, המודעות לביטוח רכב היא מאוד גבוה בקרב הציבור הישראלי שמבין את חשיבותו של ביטוח ברכב ומבין שהוא ללא ספק אחד הביטוחים החשובים. לצד החשיבות הגבוה של ביטוח הרכב, התחרות בביטוחי הרכב גם היא מאוד מאוד גבוה וכיום מרבית חברות הביטוח מציעות כיסויים ביטוחיים במחירים תחרותיים על אף עליות המחירים הגבוהות בשנים האחרונות. על אף חשיבותו הגבוה של ביטוח רכב מלבד ביטוח החובה, אין דרישה רגולטורית להחזיק בכיסוי ביטוחי צד ג' או ביטוח מקיף.

ביטוח רכב, ביטוח מקיף

איך בוחרים ביטוח רכב

למרבית האנשים יש נטייה טבעית לחשוב כי הביטוח רכב הזול ביותר הוא הטוב ביותר והבחירה היא על פי המחיר, אך לא כך הדבר ואין המחיר הוא זה שקובע האם הפוליסה שרכשנו נכונה לנו או לא. ביטוח הרכב מרכיב כמה כיסויים ביטוחיים כאשר הם לא מתאימים לכל אחד ולא מתאימים לכל רכב. יש רכבים חדשים שצריכים ביטוח מקיף בנוסף לביטוח החובה ולעומתם הרכבים הישנים לא בהכרח צריכים ביטוח מקיף כי שוויו של הרכב לא מצדיק את עלות הביטוח המקיף. כמובן, שלכל אלו מצטרפים גם גבולות האחריות של חברת הביטוח כפקטור משמעותי. תארו לעצמכם שרכשתם ביטוח רכב עם כיסוי לצד ג' עד 1M ₪ ופגעתם במרצדס חדשה ששוויה 1200000, מה אז תעשו? ובנינו, בשנים האחרונות רכבי היוקרה והפאר הפכו ליותר ויותר נפוצים, אז הסבירות שדבר כזה יקרה גדלה.

מהם סוגי ביטוחי הרכב הקיימים

לביטוח רכב יכולים להיות כמה כיסויים ביטוחיים כשלכל אחד מהם מטרה שונה והיקף כיסוי שונה. חשוב לשים לב כשרוכשים ביטוח רכב לוודא כי הכיסויים מתאימים לרכב שרכשנו ויגנו עלינו במקרה של תאונה, גניבה או אירועי אובדן אחרים.

1. ביטוח חובה

כשמו כן הוא – חובה! לא מדובר בביטוח רשות, אלא בחובה רגולטורית להחזיק בביטוח חובה לכלי הרכב המשמש אותנו. מבחינה חוקית כל בעל רכב בישראל מחויב לרכוש ביטוח חובה המיועד לכיסוי ההוצאות לטיפול בנזקי הגוף שנגרמו כתוצאה מתאונה. ביטוח החובה מעניק פיצוי לאלו הנוסעים ברכב ונפגעו בגופם ולאלו הנפגעו מאותו אירוע תאונתי לדוגמא הולכי רגל.

2. ביטוח צד ג'

בשונה מביטוח חובה, ביטוח צד ג' אינו נדרש מבחינה חוקית אך הוא לא פחות חשוב, כיוון והוא מכסה נזקים אשר נגרמו על ידי המבוטח לרכושו של אחר כתוצאה מאירוע תאונתי. ביטוח זה נקרא צד ג' כיוון והוא מכסה אך ורק את הנזגים שנגרמו לצד ג' ולא את הנזקים שנגרמו לנו כתוצאה מאותו אירוע תאונתי.

3. ביטוח מקיף

הביטוח המקיף הוא אחיו הגדול של ביטוח צד ג'. ביטוח מקיף מכיל בתוכו ביטוח צד ג' ובנוסף גם רובד הגנה המכסה נזקים שנגרמו לרכבנו. כך שאם חלילה במקרה של אירוע תאונתי בו פגענו ברכבו של אחר וגרמנו לאובדן מלא (טוטאל לוס) של 2 הרכבים המעורבים בתאונה אזי חברת הביטוח תשלם את העלויות הן לצד ג' בו פגענו והן עבור הרכב שלנו. בנוסף לכיסוי זה, חלילה במקרה של גניבת הרכב גם כאן חברת הביטוח תשלם לנו את עלות הרכב.

4. הרחבות לביטוח רכב

לכל הכיסויים מעלה אפשר ואף רצוי לרכוש את ההרחבות הקיימות ובהתאם לצרוך שלכם באותן הרחבות. כמובן שכל הרחבה שתרכשו תייקר לכם את הפרמיה, לכן חשוב מאד לבדוק את ההתאמה לצורך שלכם, מה בדיוק הכיסוי של אותה הרחבה ומה התנאים בהם תוכלו להשתמש בהרחבה הזו.

  1. הרחבת נזקי שבר של פנסים ומראות צד- הרחבה זו מעניקה כיסוי לנזק שנגרם למראות הצד של הרכב ולפנסי הרכב.
  2. הרחבת שבר שמשות- לפי הרחבה זו יתוקנו שמשות הרכב במקרה של נזק/ שבר.
  3. הרחבת פיצוי למטרת רכישת רכב חדש- זו הרחבה אותה ניתן לרכוש רק בשנה הראשונה של הרכב ולפיה חברת הביטוח תשלם לכם את עלות הרכב לפי מחירו כחדש בחברה ולא לפי מחירון הרכב שלכם.
  4. שירותי דרך וגרירה- זו הרחבה מהנפוצות ביותר אשר מעניקה שירותי דרך למקרה שנתקעתם עם רכבכם ושירותי גרירה במקרה שנדרש לגרור את הרכב למוסך. יש נטייה לחשוב שהרחבה זו הינה חלק בלתי נפרד מביטוח מקיף וביטוח צד שלישי אך בפועל מדובר בהרחבה שיש להוסיף אותה
  5. רכב חלופי- הרחבה זו מעניקה לכם את האפשרות לקבל רכב חליפי לתקופה מוגבלת במקרה של גניבת הרכב או אובדן של הרכב כתוצאה מתאונה.
  6. השבת היקף הכיסוי- חלילה עברתם אירוע תאונתי ונאלצתם להפעיל את הפוליסה שלכם. במועד החידוש בשל התביעה, מחיר ביטוח רכב יעלה משמעותית. כאן נכנסת הרחבה זו אשר תמנע את עליית המחיר בשל אותו אירוע תאונתי ואתם תמשיכו לשלם את המחיר שהייתם משלמים לפני התאונה וללא התייקרות הפוליסה בשל התאונה.
  7. כיסוי לתוספות ואביזרים לרכב- הרחבה זו אפשרית בביטוח המקיף והיא מעניקה כיסוי עבור שדרוגים ותוספות שעשיתם לרכב. ככאלו החובבים רכבים אנו מודעים היטב כי עלותם של התוספות יכולה להסתכם בסכום מטורף ולכן כדאי לשקול את כיסוי השדרוגים הללו. אם רכשתם את ההרחבה, ודאו כי סכום הביטוח המקסימלי תואם למה ששידרגתם ושהאביזרים הללו מופיעים בפוליסה.

מחפשים ביטוח רכב? השאירו פרטים כאן

מה משפיע על מחיר ביטוח הרכב

מחירה של פוליסת ביטוח רכב מושפע ממספר גורמים עיקריים-

  1. סוג הכיסוי- מחירו של ביטוח מקיף אינו זהה למחירו של ביטוח צד ג' בגלל היקף הכיסוי.
  2. הרחבות- הרחבת הפוליסה היא דבר המייקר את המחיר של הפוליסה ולכן ניתן לרכוש את כל ההרחבות שתיארנו, אך חשוב להבין שיש לזה מחיר.
  3. שווי הרכב- כמובן שמחירו של הרכב הוא פקטור משמעותי. ביטוח רכב לרכב ששוויו 1,000,000 ₪ אינו עולה כמו רכב ששוויו 100,000 ₪. אגב אחת הסיבות לכך היא עלות החלפים והתיקון במקרה של תאונה.
  4. הנהגים- ככל שישנם יותר נהגים ברכב מחיר הפוליסה עולה, ולכן ההמלצה היא להגדיר את הנהגים ברכב במדוייק. אם מדובר בנהג בודד העלות זולה משמעותית מכיסוי לכל נהג.
  5. גיל הנהג- גיל הנהג הצעיר הוא משמעותי. עלות הביטוח לנהג בן 18 לנהג בן 50 היא שונה בצורה משמעותית.
  6. ותק נהיגה- כמובן שיש התייחסות שונה לנהג חדש שזה עתה קיבל רישיון לבין נהג עם ותק של שנים רבות. חשוב לשים לב לעניין שלילות רישיון הנהיגה שגם הוא משפיע על הביטוח בהקשר הזה.
  7. אמצעים להפחתת הסיכון- ככל ומותקנים ברכב אמצעים להפחתת הסיכונים הדבר צפוי להפחית את המחיר.
  8. שבתות וחגים- אם אתם לא נוהגים בשבת ובחגים אזי הסבירות לתאונה יורדת ולכן קיימת גם הוזלה במחיר.
  9. העדר תביעות- כאשר רוכשים ביטוח רכב הנכם נדרשים להשלים טופס העדר תביעות ועבר ביטוחי ב3 שנים האחרונות. ככל והיו תאונות אזי חברת הביטוח צפויה לדרוש תוספת סיכון, או חלילה לדחות אתכם מביטוח.
ביטוח רכב השוואת מחירים

חברות הביטוח המוכרות ביטוח רכב

כיום מרבית חברות הביטוח מוכרות ביטוח רכב ולכל אחת מהן יתרונות שונים או הטבות שונות. חלקן מתמחות בסוגים שונים של רכבים כגון ביטוח לרכבי שטח, ביטוח למשאיות, ביטוח לרכבי יוקרה, וחלקן מאפשרות תשלום על פי קילומטרז', הפעלת אפליקציה במועד נסיעה ותשלום לפי היקף הנסיעות, הרחבות יעודיות וכד'. להלן חברות הביטוח המציעות ביטוח רכב:

  1. ביטוח רכב מנורה
  2. ביטוח רכב הכשרה
  3. ביטוח רכב הפניקס
  4. ביטוח רכב כלל
  5. ביטוח רכב שלמה
  6. ביטוח רכב איילון
  7. ביטוח רכב הראל
  8. ביטוח רכב מגדל

בבחירתכם את חברת הביטוח לביטוח רכבכם כדאי לעשות זאת ע"י סוכן ביטוח המתמחה בביטוחי רכב שכן הוא מודע להבדלים בין החברות, יכול להציע לכם שירות אישי, הטבות ייחודיות, התאמת כיסוי לצרכיכם וכו'.

מה קורה במקרה של אירוע ביטוחי

חלילה קרה אירוע ביטוחי כפי המוגדר בתנאי הפוליסה כגון גניבה, תאונה, אובדן וכד' תאלצו להגיש תביעה לחברת הביטוח עם כלל המסמכים הרלוונטי. את הפיצוי אתם תקבלו באחת הדרכים הבאות-

  1. אם עברתם תאונה והרכב הוא בר תיקון אזי באפשרותכם להכניס את הרכב למוסך הסדר ולתקן את הרכב. חברת הביטוח תישא בעלויות אלו ותשלם על התיקון של הרכב.
  2. אם הרכב נגנב או הוגדר כטוטאל לוס אזי אתם תקבלו לחשבון הבנק שלכם ערכו של הרכב בהתאם למחיר המחירון שלו במועד התאונה ולאחר ירידות הערך.

למי מותר לנהוג ברכב

נושא הנהגים המורשים לנהוג ברכב שיש לתת עליו דגש ולא לזלזל בו כיוון וחלילה במקרה תאונה אם נהג ברכב נהג אשר אינו מכוסה בפוליסה, חברת הביטוח עלולה לדחות לכם את התביעה ואתם תמצאו את עצמכם בפני שוקת שבורה. רכשתם ביטוח רכב? בדקו את הפוליסה וודאו כי הנהגים המורשים מוגדרים שם היטב. כמובן שהמחיר הזול ביותר הוא עבור נהג יחיד, וככל שנוסיף נהגים לכיסוי המחיר יתייקר. הפוליסה היקרה ביותר היא ביטוח רכב לפיו כל נהג מורשה לנהוג ברכב. שימו לב כי גם ל"כל נהג" יש הגדרה ברורה והיא מוגדרת כמי שרשום בדף פרטי הביטוח ושגילו הוא גיל המינימום הרשום בדף פרטי הביטוח ומעלה.

השתתפות עצמית

חלק מהכיסויים שפורטו מעלה דורשים מכם לשאת בהשתתפות עצמית אשר נקבעה מראש. ישנן חברות המציעות פטור מהשתתפות עצמית בתוספת תשלום אך גם כאן יש לשים לב לאיזה מצב הפטור נוגע כיוון והפטור הוא אינו עבור כל הכיסויים ועבור כלל המקרים. מנגד, חברות הביטוח יכולות להציע לכם להגדיל את ההשתתפות העצמית ולהוזיל לכם את הפוליסה.

לסיכום,

ביטוח רכב הוא אומנם נושא עם מודעות מאוד גבוה אך כמו כל ביטוח הוא נושא שיש לתת אליו תשומת לב, להבין את תנאי הפוליסה, להבין את הכיסויים ולהתאים אותם לנדרש, ויותר חשוב מהכל הוא לדעת למצות את הזכויות שלכם חלילה במקרה של אירוע ביטוחי. את הדברים הללו מרבית האוכלוסיה אינה יודעת לבצע אלא רק בעל רישיון המוסמך לכך מטעם רשות שוק ההון. לרכישת ביטוח רכב ולקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית מכלל חברות הביטוח השאירו פרטים

רוצים לדבר איתנו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם