חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביטוח דירה

ביטוח דירה, מבנה ותכולה

לכל אחד מאיתנו הבית מסמל משהו אחר, אך לרובנו המוחלט הוא ללא ספק מסמל ביטחון, המקום הבטוח ביותר ולא בהכרח מדובר בדירה שנמצאת בבעלותנו אלא אפילו אם מדובר בדירה שכורה. הבית הוא מעטפת ההגנה לנו ולמשפחתנו ולכן אנחנו צריכים לוודא שהוא מוכן בהתאם מפני נזקים אפשריים ואף להגן על הרכוש הנמצא בו.

לשם כך קיים ביטוח דירה המספק מענה ביטוחי והגנה לדירה שלנו ולתכולתה מפני נזקי שריפה, רעידת אדמה, הצפה, נזקי צנרת ועוד. ביטוח דירה מגן עלינו מפני נזקים משמעותיים שיכולים להצטבר לעלויות של מיליוני שקלים ומספק לנו שקט וביטחון באשר לביתנו. ביטוח דירה כולל בתוכו מספר כיסויים אך העיקריים שבהם הם ביטוח מבנה וביטוח תכולה.

ביטוח מבנה למשכנתא

למי ביטוח דירה מיועד?

כמו שהבנתם, ביטוח הדירה מיועד לכל אחד ואת מאיתנו ובמטרה להגן על הרכוש שלנו ועל הדירה עצמה. אם רכשתם דירה למגורים, אתם צריכים לעשות ביטוח דירה כדי לשמור על ביתכם מפני נזקים אפשריים ולשמור על רכושכם מפני אותם נזקים. אם מדובר בדירה שרכשתם להשקעה, אזי אתם צריכים לבטח את המבנה של הדירה ובמקרה הזה לא בהכרח תצטרכו את ביטוח התכולה. ואם אתה מצידו השני של חוזה השכירות, ושכרתם דירה אז בטחו את התכולה שבדירה מפני הנזקים. שימו לב כי ישנם מצבים בהם אתם מחויבים חוזית לקיומו של ביטוח מבנה לדירה.

האם כדאי לרכוש ביטוח דירה?

עניין הכדאיות הוא מאוד אינדיבידואלי והוא בהתאם למצבכם הכלכלי והחוזי.

אם בבעלותכם דירה שרכשתם למגורים, אזי ביטוח דירה יגן עליכם כלכלית מפני עלויות תיקון של נזקים אפשריים לביתכם. נזקים לדירה לרוב נעים בין כמה עשרות אלפי שקלים לכמה מאות אלפי שקלים ולא בטוח שלכל אחד יש את היכולת לעמוד כלכלית בתש' בגין הוצאות אלו, וגם אם כן, לא בטוח שתרצו לשאת בעלויות אלו בעצמכם- אז התשובה היא, כדאי לכם לרכוש ביטוח דירה.

אם רכשתם דירה להשקעה המצב מעט שונה, כי אינכם מתגוררים בדירה ולכן לא בהכרח שאתם צריכים בביטוח תכולה. אך בהשקעות כמו בהשקעות, אנחנו צריכים לגדר סיכונים, ולכן על מנת להגן על השקעתכם אתם צריכים שיהיה ברשותכם ביטוח מבנה. את ביטוח המבנה אתם יכולים לרכוש באופן עצמאי ולוודא שההשקעה שלכם מוגנת, ולחלופין אתם יכולים לדרוש מהשוכרים לקיומו של ביטוח דירה. שימו לב כי נתקלנו בעבר במצבים שהשוכר חויב בביטוח מבנה אך בפועל לא עשה כן והנכס היה ללא הגנה ולכן הימנעו ממצב מהסוג הזה.- אז תשובתנו היא שגם כאן כדאי להחזיק בפוליסת ביטוח דירה

אם אתם שוכרים דירה אינכם חייבים לרכוש ביטוח דירה אלא אם כן חויבתם בכך בחוזה השכירות.

מחפשים ביטוח דירה או ביטוח תכולה? השאירו פרטים כאן

מה מכסה הפוליסה?

ביטוח הדירה מחולק ל3 מרכיבים עיקריים:

  1. ביטוח מבנה
  2. ביטוח תכולה
  3. הרחבות

ביטוח מבנה

ביטוח המבנה בפוליסת ביטוח הדירה מכסה נזקים שנגרמו למבנה ולצמודים לו (כגון פרגולה, חלונות, מיזוג אויר, מטבח וכל דבר המחובר אליו כדרך קבע) כתוצאה משריפה, רעידת אדמה, נזקי מזג אוויר, הצפה ושיטפון, נזקי מים, פריצה ועוד.

ביטוח מבנה למשכנתא

ביטוח תכולה

תכולה בהגדרה היא כל החפצים שנמצאים בדירה ושייכים לכם או נמצאים באחריותכם ולכן ככל ונגרם נזק לדירה אשר גרם נזק לתכולה הנמצאת בה אזי הביטוח יעניק כיסוי ביטוחי לכך. שימו לב כי הכיסוי הביטוחי הינו מפני נזקי מזג אוויר, שריפה, רעידת אדמה, שטפונות וכו'. שימו לב כי במועד הצטרפותכם לביטוח תכולת הדירה מוערכת והכיסוי הביטוחי יהיה בהתאם להערכה יחד עם זאת יש לשים לב לחריגים שאינם מכוסים בפוליסה.

הרחבות בביטוח דירה

לביטוח המבנה והתכולה ניתן להוסיף הרחבות חשובות שיעניקו רובד הגנה נוסף מפני אירועים מסוג שונה:

  1. ביטוח צד ג' – זו הרחבה המעניקה כיסוי לנזקים שעלולים להיגרם לצד שלישי בעת שהותו בדירתכם, כמו בעל מקצוע שהגיע לתיקון בדירתכם, אורח שקפץ לביקור ונחבל. הרחבה זו תמנע מצב בו תאלצו לשלם פיצוי כספי גבוה אותו אדם שנחבל בדירתכם, שימו לב שתביעות מסוג זה יכולות להגיע למאות אלפי שקלים.
  2. ביטוח חבות מעבידים- העסקתם עובדים בדירתכם? צרפו הרחבה זו כדי להגן עליהם מפני פגיעה בעבודה. בין אם מדובר במנקה או אפילו בשיפוצניק שעובד אצלכם תק' ממושכת בדירה.
  3. ביטוח כנגד נזקי טרור- שימו לב לא לבלבל עם נזקי מלחמה המכוסים ע"י מס רכוש.
  4. ביטוח מבנה לבית המשותף
  5. ביטוח "כל הסיכונים" על תכולה ורכוש גם אם אינו נמצא בדירה כגון תכשיטים אותם אתם עונדים או שעון יקר.
  6. נזקי צנרת – הרחבה זו תאפשר לכם להיעזר בבעל מקצוע מטעמכם.

ביטוח מבנה למשכנתא

ביטוח מבנה למשכנתא הוא כיסוי ביטוחי חובה שעלינו לרכוש במועד נטילת המשכנתא. אם אין לכם משכנתא אז אינכם חייבים בביטוח מבנה על אף שאנו מאוד ממליצים, אך כאשר הדירה ממושכנת לבנק, כחלק מתנאי קבלת המשכנתא תאלצו להעמיד לבנק ביטוח חיים למשכנתא וביטוח מבנה למשכנתא. ללא כיסויים אלו הבנק לא יוכל להעביר את הכסף.

מחיר ביטוח הדירה

מחירו של ביטוח הדירה מושפע מכל מיני פרמטרים שונים כגון סוג המבנה (פרטי או משותף), קומת הדירה, גיל המבנה, האם יש ממד לדירה, האם יש מעלית לבניין, כמה מ"ר הדירה, סכום הביטוח למר', שווי התכולה, תביעות קודמות וכמובן אם הוספתם לביטוח הדירה גם את ההרחבות שתיארנו לכם. רוצים לקבל הצעת מחיר לביטוח דירה/ ביטוח מבנה / ביטוח תכולה / ביטוח מבנה למשכנתא ? כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להשאיר פרטים ואחד מנציגינו יצור עמכם קשר לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית.

סכום ביטוח נוסף

כאשר אתם מבטחים את הדירה תדרשו למסור את גודל הדירה ולפי גודלה יבטחו אתכם כאשר החשבון הוא נע בין 5000 ל8000 ₪ למטר בנייה. המשמעות היא שחלילה במקרה של הרס של המבנה, חברת הביטוח תשלם לכם את סכום הביטוח הזה על כל מטר שביטחתם ובבניין משותף התשלום האמור הוא על פי חלקכם היחסי בבניין המשותף. לצורך הדוגמא בואו נניח שקרה מקרה והבניין בו נמצאת הדירה שלכם קרס. בבניין האמור קיימים 14 דיירים ולכל אחד מהם הייתה דירה בגודל 100 מר', כשבסה"כ שטחו של הבניין הוא 1840 מר'. אתם במועד הצירוף לביטוח ביטחתם את הדירה לפי 5000 ₪ למר' ולכן במצב הזה, חברת הביטוח תשלם לכם 5000 ₪ למר' * 100 מר' = 500,000 ₪. וכאן מתחילה הבעיות האפשריות:

  1. בנייה מחדש- כיום עלות בנייה סטנדרטית למטר נעה החל מ6000 ₪ ואף יותר והמחיר האמור משתנה מתייקר כל יום ומתייקר בנוסף לאמור גם בהתאם לרמת הגימור של ביתכם. נניח ואתם משקמים את הדירה לבנייה סטנדרטית, אזי במצב הזה אתם כביכול תצטרכו להשלים מכיסכם 100,000 ₪ עבור הקמת הדירה מחדש.
  2. שטחים ציבוריים- כשביטחתם את דירתכם, לרוב לא ניתנת התייחסות לעניין השטחים הציבוריים והמחסנים הקיימים בבניין משותף שגם עליהם צריך לשלם בעת הקמת המבנה. בביטוח המבנה לוקחים בחשבון שטחים ציבוריים אך הם לרוב לא יספיקו להקמת העלויות כולן ולכן יש לתת גם לעניין זה במה.
  3. אי כיסוי- אתם אמנם ביטחתם את הדירה שלכם, אך השכן שלכם לא! במצב מהסוג הזה אתם עלולים למצוא את עצמכם במצב בו אתם תלויים באחרים לשיקום ביתכם, ואם חלילה אין להם את סכום הכסף הנדרש להקמת הדירה מחדש אתם עלולים להתעכב עם הבנייה תקופה ממושכת.

 

מכאן נוצר הפתרון של סכום ביטוח נוסף ,ביטוח ערך הקרקע, שמטרתו היא להשלים לכם את הפער בין שווי הדירה לעלות הבנייה אותה ביטחתם כך שחלילה במצב מסוג זה תוכלו לרכוש דירה אחרת באותו שווי ולא תישארו ללא קורת גג.

טיפים בביטוח דירה

  1. לשוכרים וודאו בחוזה השכירות שלכם שאינכם מחויבים בקיומו של ביטוח מבנה.
  2. הקפידו על רכישת ביטוח תכולה, על אף שזו אינה דירתכם, הדבר יגן על הרכוש שלכם.
  3. למשכירים הימנעו מלחייב את הדייר בביטוח מבנה, הרבה מאוד פעמים זה פשוט לא קורה. אם עשיתם זאת, הקפידו לבקש מידי שנה את העתק הפוליסה.
  4. הקפידו על רכישת סכום ביטוח נוסף, הוא יכול למנוע הרבה מאוד צרות.
  5. רכשתם ביטוח תכולה? צלמו את כל התכולה והתכשיטים אותם אתם מבטחים, שימרו את הקבלות והתעודות הנדרשות.
  6. יש לכם משכנתא? אתם חייבים בביטוח מבנה למשכנתא שיגן עליכם ממצב בו יקרה משהו לביתכם ותישארו ללא קורת גג ומצד שני תאלצו להמשיך לשלם לבנק את המשכנתא.

לסיכום,

ביטוח הדירה הוא אינו בגדר המלצה, בעינינו הוא בגדר חובה, וזה לא משנה אם זו דירה למגורים, דירת שכירות או אפילו דירה להשקעה. שימרו על הנכסים שלכם ממצבים קטסטרופליים כלכלית שמרביתנו לא נוכל לעמוד בהם. לקבלת הצעת מחיר לביטוח דירה המותאם לצרכים שלכם תוכלו להשאיר פרטים ואחד מאיתנו יצור עמכם קשר בהקדם.

רוצים לדבר איתנו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

שאלות נפוצות על ביטוח דירה

מניסיון העבר אנחנו יודעים שאלו השאלות שאתם לרוב שואלים, אז החלטנו לרכז לכם את התשובות במקום אחד. אם יש משהו נוסף שתרצו לשאול אנחנו תמיד נשמח לעמוד לרשותכם בטלפון

בשונה מביטוחי חיים וביטוחי בריאות הליך הצירוף לביטוח דירה הוא הרבה יותר פשוט וקל. אתם תדרשו להשיב על כמה שאלות קצרות ואז נוכל לתת לכם מספר הצעות מחיר מכלל חברות הביטוח. אחרי שתאשרו את הצירוף, תקבלו למייל את העתק הפוליסה שלכם. פשוט! לקבלת הצעת מחיר השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם.

ממש לא, אתם יכולים לרכוש ביטוח מבנה בלבד וביטוח תכולה בנפרד. אגב, כשאתם נוטלים משכנתא מהבנק, הוא מחייב אתכם לביטוח מבנה ואינו מחייב אתכם לביטוח תכולה.

התשובה היא תלוי, אם אתם בעלי משכנתא, אז אתם מחויבים להחזיק בפוליסה כזו עבור הבנק. באם לא, אז אינכם מחויבים לכך מבחינה חוקית, אך ההמלצה היא חד משמעית להחזיק בפוליסת ביטוח דירה.

אין לזה כלל אצבע, אך כאמור הנוסחה מחשבת את ערך הקרקע כפער בין שווי שוק הנכס הנדל"ני לסכום הביטוח בביטוח המבנה.