חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קרן השתלמות לשכירים

קרן השתלמות היא אחת ממוצרי החסכון הטובים ביותר הקיימים במדינה. מצד אחד היא מעניקה לנו הטבות מעולות בהפקדה. מצד שני יש לנו הטבות מס גם במשיכה. לקרן ההשתלמות יש גם חסרונות כמו חוסר הנזילות ב6 שנותיה הראשונות ותקרות ההפקדה המזכות. אך כל אלו מתגמדים למול הטבות המס הגלומות בה.

קרן השתלמות לעובדים שכירים

הטבה או חובה?

לצערנו, אין אנו, כעובדים, קובעים אם נהיה זכאים לקרן השתלמות או לא. מי שקובע זאת הוא המעסיק. הוא זה שיחליט אם להעניק לנו הטבה שכזו או שלא. הרי בסופו של דבר הוא נדרש להגדיל את ההפקדות החודשיות שלו עבורנו, וזה מייקר עבורו את עלות המעביד. אך נפריד לרגע, כי המאמר הזה לא עוסק בכמה ישתלם למעסיק להפקיד עבורכם לקרן השתלמות. לא פעם אנו נתקלים בשאלה "האם המעסיק חייב להפקיד לי להשתלמות?" אז כאמור התשובה היא שלילית, אלא אם נקבע כך בחוזה ההעסקה.

אופן ההפקדה לקרן השתלמות

ההפקדה לקרן השתלמות מתבצעת בדומה להפקדה לקרן פנסיה. מידי חודש, חשב השכר המכין תלוש השכר, מקזז משכרנו את החלק אותו אנו צריכים להפקיד לקרן השתלמות. מנגד, המעסיק מוסיף להפקדה שלנו את חלקו. את שני החלקים, מעביר המעסיק בהעברה בנקאית לבית ההשקעות. יש לשים לב, כי הפקדת העובד והמעביד הינה עד 10% משכרו של העובד. כאשר תקרת ההטבה לצרכי מס הינה בגין שכר של 15,712 ש"ח.

הפקדת העובד

עבור חלקו, רשאי העובד להפקיד עד 2.5% משכרו כאשר תקרת הטבות המס הינה כ4716 ש"ח בשנה. דהיינו, ההפקדה החודשית עבור החלק שלנו לקרן השתלמות יכולה להיות עד 392.8 ש"ח בחודש (נכון לשנת 2024). האם מותר להפקיד גם מעבר?! ברור שמותר!

רוצים שנדבר? השאירו פרטים כאן

הפקדת המעביד

המעביד מנגד צריך להפקיד לעובר ביחס של 1/3. כלומר המעביד מפקיד עוד 7.5% משכרו של העובד. תקרת ההפקדה השנתית של המעביד היא 14,140.8 ש"ח. דהיינו 1178.4 ש"ח בחודש (נכון לשנת 2024). אם נחשב את חלקו של המעביד וחלקו של העובד יחד נגיע להפקדה חודשית של 1517.2 ש"ח.

הפקדה מעבר לתקרה

אחת השאלות הנשאלות היא מה קורה שההפקדה היא מעבר לתקרה ההפקדה הנקובה. התשובה לכך היא פשוטה! כלל ההפקדות מעבר לתקרה לא יהיו זכאיות להטבות המס. וזה בסדר גמור! קיבלתם הטבה מהמעסיק להפקדה על כל שכרכם אשר חורג מהתקרה, אז תחוייבו במס בגין ההפקדה העודפת ובעת המשיכה תהיו חייבם במס רווחי ההון שעשו אותן הפקדות עודפות, אבל היי! קיבלתם אקסטרה כסף לחסכון, מה רע?!

אופן חישוב ההפקדה

לצורך ההמחשה נדגים עם כמה מקרים:

  • רונית בת 35, עובדת כמנהלת חשבונות בחברה ותיקה ומקבלת שכר של כ 12,000 ש"ח בחודש. המעסיק החליט לתת לה כהטבה קרן השתלמות על כל שכרה. לכן ההפקדה הכוללת שיעביר המעסיק לקרן ההשתלמות שלה היא 1200 ש"ח מידי חודש. כאשר חלקה של רונית הוא 300 ש"ח והיתר ע"ח המעסיק.
  • אמיר בן 40, עובד הייטק, משתכר בכ55000 ש"ח בחודש. המעסיק נתן לו הטבת קרן השתלמות עד התקרה. המשמעות היא שההפקדה של אמיר ושל המעביד יחד תהיה רק על 15712 ש"ח משכרו. והיתר לא זכאי להטבה. ומכאן שההפקדה החודשית של אמיר היא 392.8 ש"ח בחודש ושל המעסיק 1178.4 ש"ח.
  • סיגלית בת 55, מנהלת סניף בנק עם ותק של 27 שנים. שכרה עומד על 35000 ש"ח והבנק נתן לה הטבה של קרן השתלמות על כל שכרה. מכאן שסיגלית מעבירה כל חודש 875 ש"ח, והמעסיק עוד 2625 ש"ח. בסה"כ יעבירו 3500 ש"ח לקרן השתלמות. ההפקדה ע"ס 1517.2 ש"ח תהיה זכאית להטבת המס של פטור ממס רווחי ההון במשיכה. ואילו יתר הכספים ע"ס 1982.8 ש"ח יהיו חייבים במס רווחי הון בשיעור 25% במועד המשיכה.

שווי ההטבה

חשוב להבין שהטבת המס בקרן ההשתלמות היא מטורפת בהשוואה להטבות המס ביתר מוצרי החסכון הקיימים. שכן בקרן ההשתלמות אנו מקבלים הטבות מס בהפקדה כאשר הפקדת המעסיק עד תקרת ההפקדה אינה נחשבת כהכנסה בידי העובד ומכאן שאינה חייבת במס. ומצד שני, בחלוף 6 שנים לעובד יש פטור ממס על הרווחים שעשו הכספים שהופקדו עד התקרה. במצטבר, ההטבה הזו מגיעה לאלפי שקלים בידי העובד.

בחירת קרן ההשתלמות

קיבלתם מהמעסיק הטבת קרן השתלמות? מדהים! עכשיו כל מה שנותר לכם לעשות זה לבחור את בית ההשקעות בו תרצו לחסוך ואת מסלול ההשקעה בו תרצו להשקיע את הכספים. את אלו אנו ממליצים לכם לעשות עם בעל מקצוע המתמחה בניהול קרנות השתלמות ומוצרי חסכון ארוכי טווח. רוצים שנעזור לכם לבחור את קרן ההשתלמות שלכם? השאירו פרטים וניצור עמכם קשר.

רוצים לדבר איתנו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם